Home

Een Fokker F27 Friendship aankopen en luchtwaardig houden

Een Fokker F27 Friendship als industrieel erfgoed aankopen en in de lucht houden is het doel van een aantal personen achter het Project Fokker F27 Friendship. De Fokker F27 is een vliegtuig met fantastische vliegeigenschappen en het meest succesvolle propellor (turbo-prop) toestel van Europese makelij ooit. Het is een vliegtuig waar de harten van de voormalige piloten van dit type vliegtuig nog steeds sneller van gaan kloppen. De laatste F27’s – zoals het toestel dat de projectgroep F27 wil aanschaffen – worden nu in rap tempo vervangen door modernere vliegtuigen.

Willen wij voor Nederland een goed vliegtuig bewaren én vliegend houden, dan is dit hét moment. 

img_0250

 

Financiering

Voor de totale kosten van de aanschaf en operationeel maken van het vliegtuig is een financieel plan opgesteld. De financiering gaat door middel van participaties van elk € 270. De initiatiefnemers stellen zich tot doel om een uitkering per participatie van 5 % per jaar mogelijk te maken. Looptijd 5 tot 15 jaar. Aflossing van de participaties start na 5 jaar met 10% per jaar van de hoofdsom.

  • Inschrijving voor 1 participatie geeft recht op 1 uur gratis vlucht met de Fokker F27 Friendship voor 1 persoon.
  • Inschrijving voor 10 participaties geeft recht op de vlucht met de Fokker F27 van 1 uur voor 10 personen
  • Inschrijving op 27 participaties geeft – naar keuze – recht op vermelding van uw naam als participant op 1 stoel in het vliegtuig, ofwel u wordt ‘symbolisch’ eigenaar van een onderdeel van de Friendship zoals propeller, motor, vleugel, neuswiel, hoofdwiel én recht op 1 uur vlucht voor 10 personen.

Alle hierboven genoemde rechten zijn één jaar geldig.

Wanneer tenminste 2.000 participaties zijn ingeschreven wordt de inschrijving bevestigd en worden participanten verzocht het deelname bedrag te storten op een derden rekening bij een notaris.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij de initiatiefnemer en projectleider van het F27 Project: Frits Abbing. U kunt inschrijven voor de participaties door het Word-document in de bijlage in te vullen en vervolgens aan Frits Abbing te zenden Support-financieel-3-nieuw.doc.

 

Vrijwilligers gevraagd

De projectgroep vraagt vrijwilligers die ons willen helpen met het realiseren van dit ambitieuze plan. In de eerste plaats zijn dit personen die ons kunnen helpen via hun netwerk met het bijeenbrengen van de financiële middelen. Daarnaast vraagt de projectgroep (voormalige) technici voor het onderhoud, piloten, stewardessen en stewards.

Wij nodigen u van harte uit om ‘aan boord te stappen’ van de projectgroep en dit prachtige stuk industrieel Nederlands erfgoed te behouden… Als u op deze link klikt, vindt u een formulier met twee voorzijden: 1. om u aan te melden als vrijwilliger en 1. om – als u daarvoor voelt – een participatie in dit toestel te reserveren. Meerdere participaties zijn – vanzelfsprekend – natuurlijk meer dan welkom.

Hieronder vindt u een Word-document die u kunt openen en vervolgens kunt invullen om u als vrijwilliger op te geven. Het ingevulde documenten s.v.p. mailen als bijlage naar de coördinator en initiatiefnemer van dit project: Frits Abbing

Support lijst   

Fokker F 27 hull inside

 

Informatie bijeenkomsten over het F27 Project

Maandelijks zullen informatie bijeenkomsten over dit project georganiseerd worden. Afgelopen tijd hebben er reeds twee bijeenkomsten plaatsgevonden: één in Hoofddorp en één in Nieuw-Vennep (17 augustus).

De volgende bijeenkomst zal hier op de site worden aangekondigd.

Doel: informeren, motiveren en enthousiasmeren om deel te nemen als vrijwilliger of als participant aan het F27 Project.

Inhoud:
* Over het vliegtuig F27
* Plan van aankoop
* Technische zaken en historie
* Opzet gezonde operatie
* Vertrouwen en support
* Deelnemen

Wanneer we ‘on blocks’ zijn is er gelegenheid voor vragen, suggesties en nader kennismaken.

Wij stellen het op prijs als je op deze informatie bijeenkomste komt. Opgeven/aanmelden door een mailtje te sturen naar: Frits Abbing

 

Media

Over de bijeenkomst op 17 augustus in Nieuw-Vennep is een artikel verschenen in Oog op Haarlemmermeer:

Financiers en vrijwilligers gezocht voor Fokker F 27 Friendship project

Hoe krijg je een klein miljoen euro bij elkaar om een Fokker F27 Friendship in de lucht te krijgen en te houden? Enkele tientallen geïnteresseerden in het vliegend historisch erfgoed kwamen woensdagavond 17 augustus naar de Rustende Jager in Nieuw-Vennep om naar de plannen van de initiatiefnemers te luisteren. Oud KLM-gezagvoerder Frits Abbing had voor zijn verhaal precies 27 minuten nodig.

De projectgroep rond Abbing zoekt eerst de benodigde veelal vrijwillige mankracht en de financiering. Pas dan zal het meest geschikte toestel worden geselecteerd en kan het toestel operationeel als vliegend industrieel historisch erfgoed worden geëxploiteerd. Abbing rekende zijn gehoor voor, dat voor het project 945.000 euro nodig is. Dat geld wil hij bijeenkrijgen door de verkoop van participaties van 270 euro per stuk. In zijn calculatie belooft hij, naast andere voordelen in het project, 5 procent rendement per jaar. Na 5 jaar wordt begonnen met de aflossing van de deelname.

Ook in het Witte Weekblad. De Echo van Nieuw-Vennep e.o. is door de redactie een artikel geplaatst over de plannen van de werkgroep om een een vliegende F27 voor Nederland te behouden.

Witte_Weekblad_week34.pdf